Cand noaptea isi numara ultimele stele, sa ne deschidem ochii si sufletele si sa urcam impreuna ca sa vedem Rasaritul.

Si tu, ca si mine candva, probabil ai auzit de toate aceste cuvinte din titlul postarii mele. Si nu stii sigur ce e una si ce e alta, si daca nu cumva ele se suprapun. Probabil crezi ca spiritul si sufletul sunt tot una, ca mentalul si constiinta tot una, sau ca Sinele esti Tu asa corp material si preocupari materiale cum te manifesti zilnic in aceasta dimensiune pamanteasca. Nu iti face griji, am fost si eu unde esti tu. Dar totul e clar pentru mine acum si am venit sa iti impartasesc si tie din ce stiu, pentru ca ai nevoie de ajutor si pentru ca te iubesc, da, oricine ai fi, te iubesc, pentru ca impreuna suntem unul si acelasi si avem aceeasi Sursa.

In primul rand vreau sa iti zic ca toate acestea sunt elemente din care tu esti compus. Asa cum trupul tau fizic e compus din organe cu roluri si importanta vitala, asa si Tu, per ansamblu, ca opera a lui Dumnezeu, esti compus din toate acestea.

Sa incep cu Sinele, pentru ca asta esti Tu cu adevarat, in esenta ta. Imagineaza-ti un ocean de apa frumoasa, albastra, stralucind in soare. Din acest ocean se ridica o picatura ca sa o poti vizualiza. Acea picatura e Sinele tau. El face parte din Marele Ocean al Creatiei, si e extensia lui Dumnezeu in tine. El e Dumnezeul din tine. Nu inseamna ca tu esti Dumnezeu ca forta suprema creatoare atotcunoscatoare, ci ca tu faci parte din Dumnezeu si ii esti identic, dupa chipul si asemanarea lui. Nu esti Oceanul, esti IN Ocean. Cu toate astea nu esti nici separat, individual, in Ocean, asa cum nici apele oceanului nu sunt formate din picaturi separate, ci dintr-o apa continua, unitara. Sinele tau poarta toata cunoasterea de care ai nevoie, tot ce ai nevoie sa stii, el stie. El a invatat toate lectiile pe care le-ai primit de-a lungul vietilor tale si stie cine esti, de unde vii, incotro te indrepti. Daca te poti conecta cu Sinele tau, toate intrebarile isi vor gasi raspuns si vei dobandi intelepciunea minunata si absoluta pe care Dumnezeu ti-a daruit-o cand te-a creat. Sinele tau are o misiune care te-a condus in toate vietile tale pana aici si el cauta, desi Tu ii pui piedici adesea, sa duca la indeplinire aceasta misiune cu orice pret. Sinele tau poarta cu el si bagajul karmic. Sinele tau e mesagerul lui Dumnezeu prin care tu poti auzi ce are Dumnezeu sa iti transmita. In alte dimensiuni, unde nu ai corp fizic, sau energetic, tu esti Sinele tau, cel care supravietuieste intotdeauna si este etern. Sinele tau este atat lumina cat si intuneric. Parte din el este si Umbra ta. Umbra ta reprezinta, toate viciile tale, defectele tale, rautatile din tine, care se manifesta mai mult sau mai putin in viata ta, atat cat le permiti. Unii oameni isi lasa Umbra sa ii conduca si sa ii copleseasca, altii si-o reprima total si aduna in ei tensiuni si frustrari. Ideal e sa iti cunosti Umbra si care ii sunt slabiciunile, cu ce cauta ea sa se hraneasca, sa o accepti, sa o hranesti de buna voie si cat consideri tu ca nu iti afecteaza pacea sau pe ceilalti din jurul tau, si sa tinzi spre a manifesta cat mai mult ce e mai bun in tine.

Picatura de apa, Sinele, care are individualitatea ei incepand cu manifestarea ei in legatura cu misiunea pe care o are ( asta nu inseamna nicio clipa ca e separata de Ocean), este plina cu o anumita energie constienta inteligenta care anima Sinele. Acea energie este Spiritul. Spiritul anima Sinele. Daca poti intelege. Inspira si vizualizeaza. Apa, asa cum o vezi tu, este energie. Spiritul tau este de asemenea aripile Sinelui. Sinele tau poate calatori cu ajutorul Spiritului. In vise, meditatii, clarviziuni, Spiritul tau calatoreste. El te duce acolo unde ai nevoie sa fii ca sa afli ceea ce in lumea materiala nu poti afla, sau ca sa te incarci cu energie si sa revii mai puternic inapoi, in trupul tau uman. Imagineaza-ti o papusa matrusca. Tu esti la exterior trup, in trup e Sinele, in sine e Spiritul. cam asa arata. Eu as identifica Spiritul cu Duhul Sfant despre care se vorbeste ca da viata oamenilor, sau Scanteia Divina a Vietii. Iti poti hrani si intari Spiritul si Sinele alimentandu-le cu energii pozitive si cu fapte si ganduri cu vibratie inalta.

Probabil pana aici te intrebi ce rol mai are Sufletul ? Ei, Sufletul este acea parte din tine care simte, resimte,confectioneaza in fabricuta lui sentimente, emotii si trairi, primeste sentimente, daruieste sentimente, este in legatura si comunicare nonverbala cu tot ce este in jur. Sufletul este lacasul Iubirii si izvorul sentimentelor. Ai stat vreodata in fata unui copac si sa incerci sa comunici cu el ? Sufletul tau poate comunica si primi mesajul naturii. Cand te infiori ca vezi o floare sau un copil, din Suflet vine emotia. Curajul, Bunatatea, Altruismul, tot din Suflet vin. Sufletul e cu atat mai mare cu cat simti mai frumos si mai mult cu el. Lasa-ti Sufletul sa iti arate ca el poate simti fericirea pretutindeni. El e ca un copil naiv care se bucura de orice licarire de frumusete gaseste in jur. In fiecare viata primim alt suflet. Doar Sinele este etern. De aceea, la inceputul si pe parcursul fiecarei vieti trebuie sa redescoperim si intelegem toate emotiile si sentimentele.

Inima este lacasul Sufletului. Ea este ca o sfera luminoasa in care Sufletul tau este protejat si luminat. Inima ta energetica se afla in centrul pieptului tau, si de aici iti vine toata forta emotionala si toata capacitatea de iubire. Inima are totusi si propria ei inteligenta. Nu degeaba se spune “asculta-ti glasul inimii”. Daca foarte putini oameni sunt constienti, isi simt sau isi aud Sinele, atunci foarte multi isi simt si aud Inima. Tot Sinele vorbeste si prin Inima, adica tot Dumnezeu. Si nu iti crede ratiunea cand iti spune ca Inima vorbeste prostii, Inima stie caile si deciziile care te vor duce acolo unde trebuie. Si Inima, si Sufletul, si Sinele la mine sunt in centrul pieptului meu. La unii oameni, Sinele poate fi separat si situat in bazin, in chakra 2. Depinde daca esti o persoana mai instinctuala sau una mai emotionala.

Kundalini. Multi vorbesc despre Kundalini ca si cum ar fi tot una cu Sinele nostru. Si ca si cum ar avea forma de sarpe, chiar i se si spune Sarpele Kundalini. Kundalini nu este totuna cu Sinele. Daca as spune ca Sinele este cavalerul in armura stralucitoare, atunci Kundalini ar fi calul sau alb care il ajuta in batalie, sau prietenul sau supranatural care il ajuta sa invinga raul. Ca un fel de Ochila sau Gerila din Harap Alb. Kundalini este activator de chakre si de energii. El are o forma alungita si este luminos cand se trezeste. De obicei el “doarme”, sau e inactiv, atat timp cat esti inconstient (netrezit), la baza chakrei unu. Cand este activat, de obicei prin trezirea persoanei la constienta, el se ridica pe canalul principal care traverseaza chakrele ( vortexurile tale energetice principale) si activeaza, energizeaza si potenteaza maxim chakrele tale. Daca iti poti cobora  Mentalul in Inima (acolo unde se afla Sufletul) si urca Sinele tot in Inima, ca toate trei sa fie la unison si sa actioeze conform Legilor divine, atunci cand Kundalini ajunge la nivelul chakrei 4 ( a inimii) el le ia pe aripile lui pe acestea si le ridica cu el spre Iluminare. Cand Kundalini ajunge la chakra 7 si o deschide, Iluminarea Omului este desavarsita si el este reconectat la Sursa. Ce il activeaza pe Kundalini? Dorinta ta de a te trezi, iubirea de sine, deschiderea ta catre Sinele tau, nonpasivitatea ta in lupta ta pentru a ajunge la Dumnezeu, chiar si a face dragoste constient, frumos, inalt, pur, din iubire.Kundalini este deci, “catalizatorul” si ghidul iluminarii tale.

Mentalul este acel bagaj de idei, concepte, preconcepte, judecati, prejudecati, credinte induse si autoinduse, programe si manipulari, care se manifesta sub forma ratiunii si a rationamentelor si care ne ancoreaza in material, in palpabil, in trecut, viitor. Mentalul se hraneste cu judecati. El judeca tot ce ochii vad si simturile simt, si emite idei pe baza unor parametrii ficsi prin care el filtreaza totul. Mentalul este sceptic, incuiat, radical, stramt in cuprindere si intelegere, Majoritatea oamenilor sunt guvernati de mental. Mentalul isi are locul in creier. El nu se poate extinde dincolo de granitele lui decat atunci cand tu incepi sa fii una cu Sinele tau si sa dai frau liber setei tale de cunoastere dincolo de limitele 3D. Inima e superioara Mentalului. De fapt, oricare din elementele discutate pana acum sunt superioare mentalului. El este un element esential in baza caruia isi desfasoara si construiesc vietile majoritatea oamenilor care traiesc in lumea materiala. In alte dimensiuni, fiintele nici nu au un Mental, pentru ca ele sunt identificate cu Sinele lor si Sinele e totul. Daca reusesti sa iti cobori Mentalul in Inima si sa il imbraci in lumina intelepciunii de acolo sau sa iti activezi cel de-al 3lea ochi, folosindu-ti puterea mintii spre scopuri cu vibratie mai inalta si tinzand spre a evolua catre dimensiuni mai inalte, atunci acel procent de 10% capacitate a creierului uman de care se vorbeste, va deveni mai mult.

In Mental, adanc inradacinat, traieste un parazit. El se numeste EGO. Acest parazit iti infesteaza Mintea si te face sa nutresti sentimente de vibratie joasa care au in centrul lor dragostea si interesul unilateral pentru EU. Ego-ul te face in primul rand sa te separi de Oceanul Creatiei din care vii si sa te crezi un individ care se descurca si singur, pentru ca oricum, el nu are nevoie de nimic ca sa existe. O minciuna care creeaza mici dumnezei falsi si atei, care traiesc in afara Legilor divine si a Iubirii. Din Ego se nasc sentimente si stari precum: gelozia, posesivitatea, narcisismul, orgoliul, egoismul, ateismul, ura, separarea, singuratatea, violenta, agresivitatea, pasivitatea, intoleranta, zgarcenia, invidia, frustrarea, incapacitatea de a simti si oferi iubire…Un om cu un Ego mic traieste in armonie, pace si iubire cu ceilalti oameni, cu natura, cu Dumnezeu, cu tot ce il inconjoara, si este recunoscator si bland fata de acestea, pentru ca stie ca el nu poate exista decat prin si alaturi de ele. Atunci cand incepeti o propozitie cu EU….ganditi-va cine vorbeste si ce sentimente nutriti si daca consientizati influenta Egoului, opriti-va si activati-va Inima. Egoul este deasemenea si samanta Raului implantata adanc in mintea voastra, de acolo vine credinta in rau si materializarea lui in jurul nostru pe Pamant.

Constiinta. A nu confunda Constientul cu Constiinta si cu Constienta. Constiinta trimite in general la ideea de glas interior, care ne avertizeaza cu privire la moralitatea unei fapte , situatii, etc,(uneori constiinta este un glas nascut in mental si nu ne putem baza pe ea, alteori constiinta este insasi glasul Sinelui nostru – diferenta o putem face doar analizand compatibilitatea mesajului trimis de ea cu Legile Divine) iar Constienta are semnificatia de  experimentare constienta a vietii, capacitatea de a reflecta asupra lumii si asupra Sinelui şi de a actiona in conformitate si in armonie cu Sinele nostru si cu tot ce ne inconjoara.  Constientul este acea parte a psihicului (mintii umane) nostru care genereaza, pastreaza si prelucreaza informatiile evidente, acceptate si controlate.

Constienta este o stare absoluta de iluminare. Este o stare pe care o atingi atunci cand esti in pace si in armonie cu Totul, si cand esti “aliniat” cu Totul. Spre Constiinta tind toti oamenii care duc lupta iluminarii pornita de la intrebarile “Cine sunt?” si “Care e scopul existentei mele?”.

Trupul. Trupul este minunata cochilie care imbraca frumos si estetic toate aceste elemente de enegie subtila. Trupul este “masinaria” perfecta si desavarsita care ne-a fost daruita la incarnare pe Pamant, pentru a ne face misiunea. El ne ajuta sa ne hranim, sa ne deplasam, sa ne ingrijim, sa ne intalnim cu alti oameni, sa ne atingem, sa ne conectam, sa ne exprimam iubirea, sa comunicam, sa ne adaptam la dimensiunea a 3a, sa ne inmultim. Primul pas in a intelege ca esti mai mult decat trup este sa iti iubesti trupul si sa il accepti ca fiind perfect si minunat. Cand te vei simti ” in pielea ta” in trupul daruit, vei putea simti corpul tau energetic mult mai usor, pentru ca te vei desprinde de materialismul intruparii tale manifestat prin obsesia de a “arata bine” dusa pana la narcisism si mutilari ale unei creatii perfecte a lui Dumnezeu.Trupul tau este templul Sinelui tau, asa ca respecta-l si iubeste-l, dar nu ramane la poarta lui, ci intra inauntru pentru a te desavarsi.

Majoritatea oamenilor cred ca tot ce au e un trup si o minte. Nu ii intereseaza sau se tem sa se intrebe ce oare ii anima, ce oare le naste emotii si sentimente, ce oare i-a adus aici? In confortul mintii, nimic nu te poate atinge, nici macar iluminarea.

Acum insumeaza toate aceste elemente, armonizeaza-le, aliniaza-le, iubeste-le, controleaza-ti egoul si adu-ti mintea in inima si vei intelege  ca esti mult mai mult decat credeai ca esti.

Va iubesc, voi, oameni frumosi!

Comments on: "Sine, Spirit, Suflet, Inima, Kundalini, Mental, Ego, Constiinta, Trup = TU" (11)

  1. […] Yogananda – “Practica Realizarii Sinelui” – vol I De asemenea poti citi si aceasta pagina: https://luminarasaritului.wordpress.com/2011/02/05/sine-spirit-suflet-inima-kundalini-mental-ego-cons… Tags: constiinta divina, inteligenta universala, universalitatea constiintei […]

    Like

  2. Defapt oceanul e sinele suprem ( ACELA ESTI TU !! ) iar picatura nu este o creatie este o manifestare, dar sunt unu si acelas in esenta. Fie ca meditezi asupra idei de sine sau de Dumnezeu, de sine nimeni nu scapa.

    Like

    • Manifestarea a orice este creatie, este creatia rezultata din ceva, fie ca e dintr-un gand, intentie sau cuvant. Tot ce facem noi este creatie. Chiar si cel mai marunt lucru. Pai da, asta am zis si eu….ca oceanul si picatura sunt totuna. Am folosit picatura, fara sa vorbesc de ocean in mare pentru ca oamenii, in individualitatea lor se percep mai bine ca picaturi si apoi e mai usor sa le explici legatura cu oceanul. Da, de sine nimeni nu scapa, ai dreptate. Oceanul este Tot ceea ce exista. Inclusiv noi, inclusiv Universul, inclusiv Dumnezeu – oceanul este atotcuprinzator.

      Like

  3. Buna,

    Explicatia data de tine e cea mai tare intalnita pe orice site si ma infioara. Discutam cu un prieten despre aceste lucruri si desenasem ceva aproape la fel. Am folosit aceeasi comparatie cu apa si picatura, fara sa citesc asta undeva. Tu spui ca acum stii aceste lucruri, eu doar le banuiam si simteam ca este asa cum ai descris. Daca nu sunt preluate de undeva, explicatiile ar trebuie sustinute prin practica. Asta este ce caut eu si este probabil si solutia sa iesim din incalceala scolilor spirituale. Deci mergi mai departe si arata ce trebuie facut pentru a trece de la teorie la practica. Dezvaluie calea, pentru a o putea urma si altii. Mai adaug doar un comentariu la explicatia extraordinara oferita de tine.
    Dumnezeu este acea energie constienta care creeaza totul. Trebuie sa ne intrebam in continuare de ce face asta? Care este scopul creatiei? Dupa ce intelegem, vom sti si care este scopul nostru si abia apoi vom incerca sa-l atingem.

    Like

    • Faptul ca tu te-ai gandit la ceea ce am scris eu, ca esti de acord cu mine si ca simti ca e corect, spune totul. Inseamna ca amandoi ne-am conectat la ceea ce se numeste : memorie cosmica. Ea reprezinta cunostiintele noastre dobandite de-a lungul existentelor noastre si le putem accesa oricand daca suntem destul de constienti si deschisi. Eu am scris articolul acesta intr-un moment de profunda constienta, dupa ce intrasem in meditatie si in alfa. A fost ca si cum am deschis o carte in mine si am citit-o. Dupa ce am terminat de scris, am citit articolul, nu mi-am recunoscut propriile cuvinte si aveam senzatia ca altcineva l-a scris pentru ca eu, nu cunosc mental tot ce am scris. Mi se intampla fenomene de genul mai ales cand scriu. Eu o numesc inspiratie divina. Eu nu urmez vreo scoala spirituala, nu sunt adepta, nu ma limitez la un curent de gandire. Sunt un spirit liber care cerceteaza in continuu si isi asculta inima foarte mult. Sa fii adeptul unui curent te limiteaza, te saraceste in cunoastere, te incurajeaza sa devii lenes. De asemenea, nu am nici religie. Nu e nimic mai limitator decat sa incerci sa respecti impunerile stabilite de religiile sarace ale lumii asteia. Sunt atatea adevaruri dincolo de religii! Atatea raspunsuri pe care ele nu ti le vor da niciodata! Iar tu, cerceteaza, asculta-ti vocea interioara, si nu te opri! Fii un spirit liber si insetat de cunoastere.
      Pai am un raspuns simplu la prima ta intrebare: pentru ca ne iubeste. Pentru ca E IUBIRE. De aceea creeaza totul. Creatia este o urmare si un atribut al iubirii. Pur si simplu asa este, este ca o lege a naturii. Dumnezeu pur si simplu isi urmeaza firea. El este creator pentru ca asta este, asa e el. Asa cum un pianist este pianist pentru ca asta e chemarea lui. Poate ai si tu o chemare care te face sa te simti complet si fericit atunci cand o urmezi. Acela esti adevaratul tu, aceea este misiunea ta, cel mai adesea. De aceea este bine sa ne urmam chemarea si sa facem din ea meserie, hobby, mod de a-i ajuta pe altii, sustinere financiara etc. Fiecare om a fost inzestrat cu ceva care sa reprezinte talentul si vocatia sa in aceasta viata, si daca urmeaza acea vocatie, este cel mai probabil sa isi indeplineasca scopul pentru care s-a nascut. Nu stiu daca ai vazut, daca ai fost indragostit, adica daca ai simtit iubire pura, ca ai pornirea sa creezi. Si creatie inseamna si a face curatenie in jur ( adica a crea ordine si armonie in spatiu), si a gati ( a crea mancare), si a desena ( a crea o imagine a ceva), si a visa ( a crea o proiectie mentala a unei dorinte) si asa mai departe…Iubirea duce fara indoiala si fara ocolisuri la creatie. Dumnezeu e sursa originara a iubirii. El este iubirea. De aceea creeaza.
      Care este scopul creatiei? De a crea la randul ei. Asa se perpetueaza iubirea, asa se promoveaza viata, asa fiecare noua secunda e un inceput promitator si o noua aventura, asa Dumnezeu isi imparte nemarginitul ocean al iubirii in picaturi mici de iubire pe care le sadeste in fiintele, obiectele, locurile, dimensiunile, pe care le creeaza. Fiecare din noi suntem copie fidela a lui Dumnezeu la dimensiuni mai mici, insa ne credem limitati si umani si supusi degradarii tocmai pentru ca nu suntem conectati la sinele nostru si nu ne amintim cine suntem. Nu suntem umani decat temporar, atat timp cat trecem pe aici. Suntem mai mult de atat. Suntem picaturi din oceanul creatiei. Cu posibilitati si puteri infinite si viata eterna. Am venit pe Pamant sa invatam, sa ne vindecam sau sa ajutam. Suntem in delegatie, daca vrei. 🙂 Cam de asta se leaga si scopul oricaruia dintre noi, pe Pamant. Daca vrei sa mergem mai departe cu explicatiile, pe scurt, scopul nostru in univers este sa ne desavarsim in adventura noastra prin dimensiuni si lumi, pana cand ne intoarcem intelepti inapoi in Dumnezeu. Apoi, cred eu, avem puterea si meritul sa devenim si noi Dumnezei “subalterni” si sa creem universuri si fiinte. E ca un joc pe calculator :)) Trebuie sa treci prin probe, niveluri, etape, sa castigi puncte, experienta, pana cand la final esti pregatit sa iti inchei misiunea in mod glorios.
      Retine ca acestea sunt parerile mele bazate pe ce am citit, pe ce am cercetat, pe meditatiile mele, si pe vocea mea interioara. 🙂 Oricine e liber sa fie de acord sau nu.
      Multa lumina interioara iti doresc!

      Like

  4. Daca toti am realiza ca suntem parte din acest infinit ocean de iubire neconditionata si gandire nelimitata cum s-ar exprima viata pe pamant? Toate schimbarile se petrec aici si acum! Prezent in limba engleza inseamna dar,cadou. Eu cred ca constienta e un dar divin. La ce folos il nesocotim de mii de ani incoace? Eu sunt o entitate spirituala care nu are nevoie de nimic fiindca a primit tot ce avea nevoie!

    Like

  5. Excelent articol. De ce nu a fost publicat comentariu meu anterior?

    Like

  6. Alexandra said:

    Inca de pe 18 decembrie, cand te-am descoperit, mi-am zis ca “intr-o buna zi” o sa citesc toate articolele tale, incepand cu primul, pana la ultimul. Am tot amanat momentul fiindca parca nu ma simteam pregatita. Astazi, in urma unui film pe care l-am vazut (Cloud Atlas), am ramas cu o idee, cea de ocean, si m-am gandit pentru prima data ca suntem picaturi dintr-un mare ocean. Mi-am imaginat o picatura simpla de apa, ca sunt eu o picatura, si apoi un ocean care e atat de frumos, si mi-am dat seama ca de asta e oceanul atat de frumos, datorita fiecarei picaturi, si toate picaturile laolalta alcatuiesc oceanul 🙂 Nu stiu daca ceva din film m-a facut sa ma gandesc la asta, sau pur si simplu am simtit eu. Apoi am ajuns acasa si am inceput sa citesc blogul tau, asa cum imi promisesem, de la prima postare, pana cand am ajuns aici, si cand am citit despre picatura si ocean…nu pot sa exprim in cuvinte ce am simtit :). Am tinut neaparat sa iti povestesc fiindca este o “coincidenta” minunata. Mi-as dori sa ne cunoastem candva. Iti multumesc, pentru tot! Te imbratisez!

    Like

    • 🙂 Draga mea Alexandra, am scris acest post la vremea aceea din sufletul meu, din memoria a tot ce stiu eu ca spirit, venind pur din mine. Era prima oara cand, sincer, auzeam aceasta comparatie, si am crezut atunci ca este o inventie de-a mea. Insa ulterior, am inceput sa aud si sa citesc aceasta comparatie cu picatura in ocean peste tot. Se pare ca toti oamenii au memoria adevarata pastrata in suflet, a ceea ce sunt! Si ma bucur! Se pare ca toti, mai devreme sau mai tarziu ne amintim de picatura din ocean! :X Si am vazut si filmul Cloud Atlas. Dezbate o tematica frumoasa, sensibila, cea a karmei si a vietilor paralele intre care exista legaturi puternice, purtate mai departe de oameni si de povestile lor. Pacat ca l-au facut insa atat de brutal si de sangeros. Da, cu siguranta, si mie mi-ar placea sa ne cunoastem. Cat de curand! Ma voi gandi la o zi potrivita, si revin cu vesti.Te imbratisez! Diana

      Like

      • Catalin Dobre said:

        Constientizarea oceanului e un pas mare. Pana acolo, ne strangem mai multe picaturi si ne facem balti :)…

        Like

Leave a comment