Cand noaptea isi numara ultimele stele, sa ne deschidem ochii si sufletele si sa urcam impreuna ca sa vedem Rasaritul.

Cum vindeca Iisus

Cineva a gasit zilele trecute blogul acesta cautand dupa sintagma “cum vindeca Iisus”. Si m-a pus pe ganduri insasi sintagma. In randurile ce vor urma, voi prezenta o opinie personala, bazata pe citirea Bibliei si a altor carti, urmarirea unor documentare, si intuitia personala, prin care am cernut informatiile si le-am acordat la inteligenta mea interioara, originara.

Cu totii am auzit de vindecarile facute de Iisus, cand prin Cuvant sau prin atingere, el readucea sanatatea si integritatea fizica oamenilor pe care ii intalnea. Dincolo de minunatul dar al iertarii pacatelor noastre, Iisus ne-a lasat drept mostenire si multe secrete ale unei vieti echilibrate si sanatoase, aratandu-ne prin puterea exemplului sau ca orice este posibil prin credinta si asigurandu-ne ca oricare dintre noi, poate face lucruri si mai marete decat a realizat El. Insa noi nu l-am crezut. Cel putin nu cu adevarat. Am luat si asimilat relatarile din Biblie ca pe niste povesti frumoase de incantat copiii. Nu am inteles ca ele de fapt erau exemple de ce putem face, NOI, cu totii, ca fii ai lui Dumnezeu. La modul amuzant, mi-l imaginez pe Dumnezeu cum a zis:” Du-te tu, mai Christ, si arata-le cum se face, ca astia mici se autodistrug. Hai ca ce au facut pana acum nu se pune, ca erau ignoranti si nu le-a aratat nimeni, desi eu le-am lasat constiinta! Macar tu sa ii inveti!” Si asa s-a intrupat constiinta christica in omul numit Iisus, care a devenit Mantuitorul. El a fost cel mai mare Invatator pe care l-a avut omenirea si omenirea a tras chiulul de la lectii sau a copiat la examenele vietii.

Sa revin la vindecarile infaptuite de Iisus.

O sa incep cu unica teorie pe care o neg. “Iisus infaptuia minuni pe care noi nu le intelegem si nimeni altul nu le poate face.” Multi oameni, si chiar Biserica sustin aceasta teorie care nu face decat sa ne pastreze pe ochi ochelarii de cal. In primul rand, ceea ce facea Iisus, nu erau minuni. Omul numeste  “minune” orice este dincolo de puterea lui de a intelege. Oare ar fi meritat sa vina Iisus pe Pamant si sa ne arate niste lucruri dincolo de priceperea si intelegerea noastra, si sa ne mai si spuna ca putem face lucruri mai mari ca acelea? Oare unii cred ca venirea lui Iisus a fost o gluma? Iisus a venit sa ne invete ceva, si ne-a demonstrat ce vroia sa ne invete prin exemple. Ca sa invatam de la El si sa avem si dovada ca functioneaza. Insa noi am uitat si am mers mai departe, secol dupa secol, ignorandu-ne capacitatile date de Dumnezeu. I-am lasat pe altii sa ne spuna ca nu putem si noi chiar am crezut ca nu putem. Si asa am ajuns bolnavi si fara speranta.

Apoi, eu am mai multe teorii, pe unele din ele preluandu-le de la oamenii cu care am intrat in contact:

1. Iisus vindeca cu Cuvantul, forta Cuvantului fiind insasi forta divina.

2. Iisus vindeca cu ajutorul Intentiei, care este energie creatoare.

3. Iisus vindeca cu palmele, folosind energia vietii, divina ( ceea ce acum se numeste reiki).

4. Iisus vindeca prin vizualizare omului sanatos, vizualizarile lui materializandu-se imediat.

5. Iisus vindeca prin accelerarea regenerarii celulare.

6. Iisus vindeca prin activarea celulelor stem.

7. Iisus vindeca prin propria sa prezenta, datorita curateniei si vibratiei sale foarte inalte.

8. Iisus vindeca prin iubirea pe care o emitea asupra oamenilor.

9. Iisus vindeca prin puterea credintei celor bolnavi.

10. Iisus, in procesul de vindecare folosea toate cele de mai sus.

1. Se spune ca la inceput a fost Cuvantul. Si cu forta creatoare a cuvantului, Dumnezeu a creat toate cele ce exista. Pentru ca Dumnezeu este Creatorul Suprem si este Iubire, Cuvantul Lui creaza pe loc, cele mai marete lucruri, de la Universuri, pana la fiinte si realitati. Dumnezeu creaza Viata. Si Viata inseamna prin definitie Perfectiune si Sanatate. Iisus a fost intruchiparea unei persoane divine pe Pamant, si a avut aceeasi putere a Cuvantului creator la indemana. Cand Iisus i-a spus lui Lazar: Lazare, vino afara! ( fie ca era vorba de o moarte spirituala simbolica, metaforica, sau chiar de moartea trupului – eu tind spre prima), Cuvantul Lui l-a facut pe Lazar sa iasa afara. Pentru ca Iisus a zis, cuvantul Sau a creat si a materializat instant, dand viata. Si Lazar a revenit la Viata. Ganditi-va, daca Cuvantul creeaza, si daca noi suntem cu totii dumnezei creatori ai realitatii, ce efect au cuvintele pe care le rostim noi? Ce efect au asupra celorlalti – transformandu-i in ceea ce credem despre ei si luandu-le sansa de a se manifesta liber si neconstransi de proiectiile noastre asupra lor. Si ce efect au cuvintele noastre, din gand, pe care ni le atribuim noua insine – cum ar fi: sunt prost, nu pot, nu sunt in stare, ma urasc, viata mea este trista, sunt plictisit, sunt rau, sunt o victima etc. FIECARE CUVANT PE CARE IL GANDIM, IL ROSTIM, IL SCRIEM, IL ZAMISLIM DIN MINTEA NOASTRA, CREEAZA CEVA. TU ALEGI CE! Iisus constientiza perfect puterea cuvantului si cu ea vindeca oamenii, ca si cum nu ar fi fost niciodata bolnavi…sau morti.

2. Iisus vindeca cu ajutorul Intentiei. Inainte de a formula cuvantul, inainte de a gandi cuvantul, inainte de a rosti cuvantul, exista intentia. Intentia poate exista si fara sa ia nastere cuvantul. Intentia este punctul zero a orice exista in viata noastra si a orice suntem. Iisus a venit pe Pamant cu intentia sa vindece. Practic, la cat de mare era puterea Lui, ar fi trebuit sa vindece, si probabil a si vindecat, dinainte sa se intrupeze si dinainte sa creasca si sa devina Mantuitor. Intentia Sa a vindecat din momentul in care ea a aparut. In momentul in care Iisus privea la cei bolnavi, cu puterea intentiei Sale de a-i vindeca, el le reda sanatatea. Pentru ca Iisus era Unul cu Intentia Sa, functiona imediat si fara gres. Multi dintre noi actioneaza opus Intentiei lor sau multora le scapa de sub control minte si dau nastere unor intentii malefice, bolnave, care creeaza realitati negative.

3. Iisus vindeca prin Reiki. Adica emitand si transmitand prin palmele sale energia universului, lumina. Aceasta teorie am fondat-o pe baza a doua idei. Prima idee este imaginea lui Iisus punand palmele asupra celui bolnav. Exact ca si cum ar trimite energie. A doua idee este povestea care ne descrie cum Iisus i-a daruit lui Mikao Usui revelatia energiei Reiki. Ah, si ar mai fi o idee: eu, personal, de cand practic reiki, ma gandesc automat si mult mai des la Iisus. Ca si cum ar fi prezent cu mine mereu. Senzatie pe care inainte nu o aveam, desi stiam ca Iisus ne insoteste mereu.

4. Iisus vindeca prin vizualizare. Vizualizarea este “sora” cu intentia. Eu cred ca Intentia se poate manifesta in urmatorul pas al creatiei prin: gand, vizualizare, actiune. Uneori se poate manifesta doar prin una din cele trei, alteori se poate manifesta prin toate. Vizualizarea inseamna sa creezi o imagine a ceea ce vrei sa realizezi, sau a ceea ce vrei sa se intample. Urmatorul pas dupa vizualizare este sa crezi ca ceea ce ai vizualizat se poate materializa. Deci vizualizarea fara credinta nu functioneaza. Daca Iisus ar fi vizualizat orbul  cu ochi perfect sanatosi, orbul ar fi devenit vazator. Pentru ca, repet,  forta lui Iisus era atat de mare, si Iisus era Credinta insasi, incat orice vizualizare se materializa instant. Aceasta este o alta metoda de a obtine sanatatea si orice altceva ce ne dorim. Noi oamenii vizualizam mult. Noi numim asta “visare”. Cu totii visam zi de zi la lucrurile pe care ni le dorim. Adesea visele ni se indeplinesc daca continuam sa vizualizam mult si daca insistam, dar dupa un timp indelungat. Pentru ca nu credem cu adevarat in ceea ce vizualizam, dar in cele din urma ni le atragem doar prin forta atractiei gandului. Daca am si crede in ceea ce visam, am obtine materializarea viselor in timp mult mai scurt. Iisus o facea imediat, pt ca El STIA ca ce vizualizezi se manifesta.

5. Iisus vindeca prin accelerarea regenerarii celulare. Aceasta este o teorie pe care am auzit-o candva. S-a dovedit stiintific ca o odata la 5-6 ani, TOATE celulele corpului nostru se regenereaza. Adica, daca am avea grija sa ne purificam si sa nu creem noi celule cu incarcatura negativa, am fi ca niste nou-nascuti odata la 5 ani! Cel care sustinea aceasta teorie spunea ca Iisus stia cum sa accelereze regenerarea celulelor astfel incat organul vatamat sa se refaca instantaneu. Interesanta teorie. Si posibila. De ce, nu?

6. Iisus vindeca prin activarea celulelor stem. S-a descoperit recent ca la baza formelor de viata stau celulele stem. Celulele stem sunt celule neutre matriceale, care pot adopta orice forma, orice functie, orice marime. Aceste celule stau la baza formarii tuturor celulelor din lumea vie, si astfel, ele sunt un punct pe care noi, toate fiintele vii, il avem in comun. Si sa ne mai zica cineva ca suntem diferiti! Aceste celule embrionare se preleveaza din placenta in ultimii ani, si se folosesc pentru insanatosirea organelor bolnave si pentru reconstructia de organe. Noi le avem in organism, in stare inactiva dar pregatite sa se activeze si sa repare tesuturile oricand. O teorie ar fi ca Iisus avea cunoasterea si puterea sa activeze aceste celule stem care revitalizau si reparau organul bolnav.

7. O alta teorie ar fi ca Iisus vindeca prin propria sa prezenta, datorita vibratiei sale mari. Se stie din Biblie ca unii oameni se vindecau doar daca se atingeau de El. Eu as explica acest fapt prin ideea ca, avand o vibratie foarte mare, o puritate extraordinara, si o amprenta energetica puternica, Iisus “molipsea” de perfectiune si sanatate, pe oricine intra in campurile sale energetice. Este si normal, dupa parerea mea, ca daca o fiinta cu vibratie joasa, adica bolnava, intra in campul unei fiinte cu vibratie foarte inalta si puternica, sa isi ridice vibratia, si, prin urmare, sa se insanatoseasca.

8. Iisus vindeca prin iubirea pe care o purta oamenilor. Iisus s-a intrupat pentru ca Dumnezeu iubea enorm oamenii, pe care tot din iubire i-a creat. La fel, si Iisus iubea oamenii atat de mult incat s-a rastingnit pentru ei si a suferit dureri fizice crunte ca sa ii invete lectii valoroase si sa le spele pacatele, sa ii salveze. Cand iubesti pe cineva, ii faci bine, nu? O persoana iubita se transforma sub ochii tai. Intai spiritual si apoi fizic. Bineinteles, daca dragostea pe care i-o oferi este pura, dezinteresata, neconditionata. Daca iubirea noastra pamanteasca poate face bine, ganditi-va, iubirea lui Iisus, iubirea lui Dumnezeu, cat de buna este pentru noi! Cat de mult ne poate transforma si vindeca daca ne deschidem sa o simtim si sa o apreciem! Un sentiment de o asemenea puritate si frumusete coplesitoare, pe care infim de putini dintre pamanteni au cunoscut-o pe Pamant, si cu totii am cunoscut-o in Cer, este normal sa vindece doar prin propria sa existenta!

9. Vindecarile erau posibile datorita credintei celor care se vindecau. Adesea Iisus ii intreba: Crezi? Si ei spuneau “da”. Si se vindecau. Sau ei insisi Il cautau pe Iisus pentru ca credeau cu tarie in puterea Lui vindecatoare. Chiar Iisus le spunea unora din cei vindecati: “mergi, credinta ta te-a vindecat!”. Inseamna ca daca cei vindecati nu ar fi crezut, “minunea” nu s-ar fi produs. Inseamna ca trebuie sa asimilam si acceptam vindecarea cu toate structurile noastre, cu mintea si cu spiritul, cu trupul si cu corpurile subtile. Daca cineva incearca sa ne vindece dar noi refuzam la nivel subtil vindecarea, ea nu se va intampla. Pentru ca avem mai presus de toate liber arbitru. Si daca noi nu dorim ceva, acel ceva nu ni se va intampla. Avem doar ceea ce ne dorim, caci cerem multe, dar dorim putine.  Astfel, Iisus a dovedit ca totul este posibil prin credinta.

10.  Iisus a folosit toate cele de mai sus pentru a vindeca. Aceasta, este dupa mine, cea mai plauzibila teorie. Pentru ca, asemenea bolii, si vindecarea este un fenomen la fel de complex care trebuie tratat holistic. Si consider ca este nevoie de Intentie, Vizualizare, Cuvant, Energie Universala, Iubire, Credinta, Atingere, Prezenta, Regenerare (Reinnoire – renuntare la vechi, detasare de trecut), Reconectare la Sursa si mai presus de toate de Constienta, pentru a ne vindeca. Asa ca, de ce nu ar fi utilizat Iisus toate acestea pentru a arata oamenilor ca schimbarea, imbunatatirea, perfectionarea, vindecarea, evolutia, stau in mainile lor?

Asa cred  eu ca a vindecat Iisus. Si a putut vindeca pentru ca El era parte din Tatal, si folosea puterea de la Tatal Nostru. Si noi suntem parte din Tatal, creati dupa chipul si asemanarea Sa. Ce credeti ca inseamna asta? Credeti ca sunt doar vorbe in vant? Insusi Iisus ne-a spus: “Tot ce am facut eu, voi o sa faceti, si lucruri mai mari ca acestea (…) ca si voi puteti face tot ceea ce fac eu, chiar si mai mult”… Are cineva contraargumente? 🙂

Hai, la treaba! Iisus fie cu voi!

Va iubesc!

Comments on: "Cum vindeca Iisus" (13)

 1. Hey, imi place acest blog, vorbesti pe intelesul meu 🙂 . Multe idei si concluzii le-am regasit aici . Este frumos !

  Like

  • Ma bucur! Atunci sper sa ne intalnim pe aici cat mai des! Si te rog cand simti nevoia, comunica orice iti trece prin cap cu mine. M-as bucura enorm. Numai bine!

   Like

 2. Vasile said:

  Diana imi place cum scrii!

  Like

 3. Diana, IIsus Hristos este mantuitorul omenirii.Incerc si eu sa ajung sa vindec ca si mantuitorul nu numai prin reiki, ci si prin intentie, sau prin credinta mea si a celui care vrea sa-l vindec, ca acesta se va vindeca. Nimic nu e imposibil, totul este sa ai credinta in Dumnezeu si in fiul sau mantuitorul IIsus Hristos, pe care de fiecare data cand il invoc, simt acea lumina aurie, sfanta si divina si aura mea incepe sa creasca in dimensiuni, palmele sunt pline de aceasta energie Dumnezeiasca si cred cu tarie ca, prin credinta mea in Dumnezeu si fiul sau IIsus Hristos, voi atinge intr-un anumit timp, acea dorinta a mea mentionata mai sus, de a vindeca aproapele si de ce nu si trecerea mea in dimensiunile superioare.

  Like

  • Multumesc Vasile. Cand scriu…nu prea scriu eu…eu doar tastez, cuvintele imi vin de undeva de mai sus. 🙂 Foarte bine si foarte frumos ca ai aceasta dorinta de a vindeca aproapele, continua sa o faci, insa nu uita de tine insuti. Vindeca-te si pe tine, nu te neglija. Stii, cred, ca schimbandu-ne pe noi insine ii vom schimba si pe cei din jurul nostru. Cu Iisus Hristos inainte, si cu credinta in divinitate si in noi insine, putem face lucruri marete, ai dreptate. Intareste-te in credinta zi de zi, si intentia ta va fi atat de puternica incat nu vei mai avea nevoie nici de reiki ca sa vindeci, ci doar de intentie. Dumnezeu sa te ajute!

   Like

 4. caut,citesc, incerc sa inteleg, incerc sa ma inteleg, asa am ajuns pe blogul acesta.Am ajuns sa inteleg ce forta mare are cuvantul! Dumnezeu sa ne ajute pe toti sa intelegem asta.

  Like

 5. O data cu IISUS CHRISTOS omenirea inceput trezirea spirituala,cam batem pasul pe loc ,dar timpurile s-au accelerat si trebuie sa credem cu adevarat in noi insi-ne ca suntem fiinte divine cazute nu in pacat ci intr-o materialitate generata de o stare de vibratie joasa, marturisesc ca prin viata mea proprie am cunoscut GRATIA LUI DUMNEZEU, credeti in voi insi-va si veti vedea schimbarile ,nu va inspaimantati,bucurati-va de noile trairi si timpuri.

  Like

 6. Sunt si eu unul dintre cei multi care inceraca sa-si regaseasca Tatal, adica pe Dumnezeu. De ceva vreme caut sa patrund misterele creatiei, existentei si invatatuluile Domnului nostru Iisus Christos iar in ultima perioada am simtit nevoia sa-mi clarific cateva aspecte cu ar fi:
  1. Cum Dumnezeu, Tatal nostru care ne iubeste atat de mult a putut sa-si trimita fiul sa treaca prin chinurile crucificarii?
  2. Oare toate vindecarile si invierile facute de Iisus au fost chiar minuni, adica evenimente ce nu se pot explica?
  In predica din duminica a-24-a dupa Rusalii – “Invierea fiicei lui Iair si a femeii cu scurgere de sange”, care s-a tinut in ultima duminica, Iisus intreaba “Cine este cel ce s-a atins de Mine?”. El nu se multumeste cu raspunsul lui Petru si staruie “S-a atins de Mine cineva. Caci am simtit o putere care a iesit din Mine”…. Pare o tehnica de vindecare fireasca prin atingere si transfer de energie, determinata de vibratia puternica pe care o avea Iisus. El nu este uimit si nici nu tresare la iesirea acelei puteri din trupul lui ci dupa vindecare doreste sa-i explice femeii ce s-a intamplat “Indrazneste, fiica, credinta ta te-a mantuit. Mergi in pace.”
  Deci asa stand lucrurile, nelinistit in sinea mea ca inca nu am aflat raspunsurile, in timpul rugaciuni mele de astazi, spre sfarsi, am fost strafulgerat de o posibila explicatie: Iisus a fost trimis de Tatal nostru pe pamant pentru a ne invata si a ne arata calea de a-l regasi pe Dumnezeu. El, din marea lui dragoste pentru noi, s-a lasat rastignit astfel incat prin puterea exemplului sa ne demonstreze ca si noi putem fi capabili de “… chiar mai mult”. Asta ar putea explica totul.
  Am fost imediat “insetat” sa aflu mai mult si avand internetul pornit, am folosit in regasirea prin google cuvintele: “puterea exemplului Iisus” si uite asa am ajuns pe site-ul tau (chiar pe pozitia a 3-a, primele doua fiind niste refereate mai putin interesante). Cu surprindere dar si o mare bucurie am constatat ca tot ce ai scris in “Cum vindeca Iisus” este si ceea ce simt eu si ceea ce am aflat in cautarile mele recente, Si nu numai, am gasit si multe lucruri noi. Am sa incerc sa patrund tot ce ai prezentat pe acest site si in masura posibilitatilor sa-ti impartasesc si gandurile mele. Cu atat ma mult cu cat acum mai am o “neliniste”. De ce in partea finala a liturghiei suntem indemnati “Cu frica de Dumnezeu, cu credinta si cu dragoste, apropiati-va!”. Nu prea are legatura cu adevarata invataura a lui Iisus. Multumesc pentru posibilitatea de a vizita acest site. Pe curand.

  Like

  • Ma bucur ca ai ajuns pe acest blog! Nimic nu este intamplator. Nu exista frica de Dumnezeu, sa stii…pentru ca acolo unde este dragoste, frica nu isi are locul. Sunt doua sentimente care se exclud reciproc. Deci, pe Dumnezeu doar cu dragoste trebuie sa il cautam si sa il intelegem. Frica nu face decat sa ne departeze de El. Frica ingheata, distruge, separa, ucide, izoleaza, nu aduce evolutie, ci stagnare.
   Astept cu interes si alte idei de ale tale.

   Like

 7. Este minunat blogul tau, Diana! Plin de informatii utile pentru cei care iubesc cunoasterea, dar si pentru cei care au ales sa evolueze spiritual, si rezoneaza cu gandurile exprimate de tine. Esti un canal de Lumina, frumos! Felicitari!

  Namaste,
  Shyana

  Like

  • Multumesc, Shyana! Sunt convinsa ca si despre tine pot spune la fel deoarece de obicei vedem in ceilalti ceea ce suntem in noi! 🙂 Te imbratisez cu drag! Vii sambata la intalnire?

   Like

 8. Mà scuzati posibil am se scriu cu gresheli,sun din Moldova shi scoalà am fecut in limba rusà,ashai cà gramatica imaginati cà shcopàtezà.Am citit ce ati scriti mai sus.Dau o intrebare,dacà credeti cà Iisus are( pardon) o avut puterea cuvintului ca shi Tatàl.Atunci pentru mine voi schimbati scriptura in ce mod?Isis tot deauna o testemoniat cà face totul Tatel prin El,el numai oferà totalà ascultarea,shi prin astai ii(Tatel shi Fiul) UNA,cum este scris in Ioan 17.Sunt deacord cà cuvintul lui Dumnezeu este(1. Se spune ca la inceput a fost Cuvantul. Si cu forta creatoare a cuvantului, Dumnezeu a creat toate cele ce exista. Pentru ca Dumnezeu este Creatorul Suprem si este Iubire, Cuvantul Lui creaza pe loc, cele mai marete lucruri, de la Universuri, pana la fiinte si realitati. Dumnezeu creaza Viata. Si Viata inseamna prin definitie Perfectiune si Sanatate. )Dar mai departe acea ce scriti despre Iisus nus deacord,pentru ca Iisus shi este aceal CUVINT(Ioan cap.1:1-4,14;Rom.5:12-21)Rugàciunea mea;Domnul se và deschide mintea.Amini!

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Tag Cloud

%d bloggers like this: