Cand noaptea isi numara ultimele stele, sa ne deschidem ochii si sufletele si sa urcam impreuna ca sa vedem Rasaritul.

Cu gandul la sarbatoarea care se apropie, imi dau seama ca nu mai exista nimic spiritual in ea. Poate ca nici nu a existat vreodata. Se spune ca…de fapt, traditia ne spune ca de Paste se sarbatoreste invierea lui Iisus. Frumoasa idee. Invierea. Intr-un fel, venirea primaverii, renasterea naturii si invierea lui Iisus, se asociaza in mod oportun pentru a ne incuraja sa pretuim viata, sa invatam sa renastem si sa ne inaltam in vibratii mai inalte. Dar nu asta promoveaza traditia romaneasca, nu asta promoveaza religia ortodoxa. Se promoveaza indatorarea fata de un Iisus martirizat la extrem pentru a ne mentine etern in senzatia de vinovatie si pacat, in sentimentul ca orice am face nu vom reusi sa egalam sacrificiul lui Iisus si ca numai prin supunerea fata de biserica ne putem elibera. Se promoveaza o imagine violenta a unei morti mai mult fizice decat spirituale, in care se pune accentul pe invierea vazuta ca un miracol, ci nu ca pe un fenomen spiritual natural, care face parte din calatoria fiecarui spirit. Iisus s-a inaltat mai degraba in spirit, vibrational, decat fizic, si intreaga sa calatorie pe pamant este simbolica si plina de lectii pozitive, dintre care cea mai pozitiva lectie este ca si noi putem face ce a facut el si inca mai multe. Iisus a fost de fapt un lider spiritual, un invatator, un guru, un maestru ascensionat. Nu a fost mai fiu al lui Dumnezeu decat oricare dintre noi. Dar biserica nu vrea ca noi sa stim asta, pentru ca daca am intelege ca suntem spirite egale lui Iisus, ea ce rol ar mai avea? Oare ar mai fi nevoie de un intermediar care sa stabileasca termenii relatiei omului cu Dumnezeu? Nu.

Inaltarea lui Iisus s-a petrecut la fel cum se petrece inaltarea oricarui om care se trezeste si urmeaza o cale spirituala evolutiva. Iisus s-a nascut si a trait pentru a fi un exemplu, pentru a inspira si pentru a reaminti oamenilor,prin exemplul sau, ca sunt fiinte divine si ca au puteri nemarginite. Iisus ne-a reamintit ca exista viata dupa iesirea din trup si ca prin lasarea egoului in urma, prin sacrificiul suprem al renuntarii la identitatea amagitoare pamanteasca, a mastii pe care o purtam de fapt, ascunzandu-ne latura divina, ne vom ridica in vibratie atat de usor incat vom ajunge sa ne intoarcem in Unitate. Nimic nu se face insa, fara sacrificiu. Dar acest sacrificiu este de fapt lasarea in urma a unei haine ude, murdare si grele pe care am tesut-o din programele adunate de-a lungul vietilor si care ne ingreuneaza evolutia (karma). Iisus a fost un Buddha, un Yogananda, un Osho, un Gandhi, un Mooji…un guru iluminat al vremurilor sale. El a fost un om minunat, o incarnare si o manifestare a spiritului Christic. Prin toti acesti oameni s-a manifestat si se manifesta inca iubirea si intelepciunea cosmica. Si noi putem accesa aceleasi calitati daca ne dorim si lucram pentru asta.

Asa ca daca vrem sa sarbatorim ceva neaparat dumnica aceasta, haideti sa sarbatorim Iisusul din fiecare din noi. Haideti sa ii onoram exemplul si sa ne amintim ca in fiecare din aceste zile traim plenar o inviere proprie si o inaltare in vibratie. Haideti sa sarbatorim Divinitatea care se manifesta prin fiecare forma de viata sau prin fiecare forma oarecare, deoarece orice exista pe acest Pamant este creat din aceeasi energie divina.

Si astfel ajung la un alt subiect pe care vreau sa vi-l aduc in atentie. Iisus a venit sa ne invete compasiunea, iubirea si blandetea. Ce legatura au compasiunea, iubirea si blandetea cu ucisul mieilor? Chiar credeti ca Iisus a fost atat de barbar si de crud incat sa ceara in numele sau si sa se bucure de sacrificiul cu sange rece a unor fiinte blande, nevinovate, abia nascute? Il vedeti pe Iisus taind un mielusel? Il vedeti pe Iisus cu mainile patate de sange? De altfel, ati vazut vreun mare invatator spiritual sa ucida animale? Nu, toti au fost vegetarieni. Stiti voi ce manca Iisus la masa? Nu,nu stiti, pentru ca nu ati trait in acele vremuri. Stim doar ce ne-a povestit biserica. Stim ce au vrut ei sa duca mai departe. Insa cu siguranta, un om pur, intelept si plin de iubire nu ar fi putut comite crima sau sa consume victima unei crime. Nu stiu daca ati observat in jurul vostru, dar odata cu ridicarea in vibratie, odata cu regasirea perfectiunii divine pe care o reprezinta, oamenii treziti renunta la a mai exploata si consuma alte fiinte. Numai in ultimii 4 ani, eu insami si cel putin 10 persoane din jurul meu au renuntat la orice produs de provenienta animala. De ce? Din compasiune. Pentru ca trupul nostru se poate hrani extraordinar de sanatos si suficient, fara a ingera rezultatele unor acte de cruzime inimaginabila, fara a sustine si promova violenta si agresivitatea. Cu totii ne dorim o lume in pace, plina de armonie si iubire. Cat timp se vor mai priva de libertate, chinui, tortura, ucide si consuma animale, aceasta lume nu se va aseza pe Pamant. Pentru ca atat timp cat inca vor exista fiinte care vor fi chinuite,terorizate si ucise in groaza si disperare, aceste energii negative emise de viata lor amarata si de moartea lor, vor mentine pe Pamant o vibratie joasa.

215735_313345615432275_1312333397_n

Anual,se ucid in lumea intreaga cateva ZECI DE MILIARDE de fiinte vii, care simt, care plang, care se zbat si lupta pana la ultima sclipire de viata pentru a trai, pentru a continua sa fie alaturi de cei dragi, pentru a isi pastra dreptul la existenta. Toata energia enorma emisa de aceste fiinte este ca un nor negru care se mentine in aura planetei. Nici o alta specie evoluata spiritual din Universul acesta nu consuma trupurile decedate alte altor fiinte. In acest Univers, doar omul ucide cu sange rece, fara regret, pentru a se hrani in exces, desi nici macar nu ii face bine. Numai omul poate vana din placere, ca hobby sau sport. Numai omul poate privi in ochii umezi ai unui miel, ai unui vitel, ai unui purcel, si tot sa ii taie gatul. Si traind in aceasta ignoranta crasa, pastram asupra noastra o mare incarcatura karmica fata de planeta. Animalele nu sunt aici ca sa fie consumate de noi. Animalele au si ele viata lor. Sunt fiinte sociale, care au familii, care simt iubire, devotament si grija, care au sentimente materne si care isi doresc sa traiasca. Ati vazut animal care sa nu se zbata sa traiasca cand este taiat? Ati vazut vacuta care sa nu planga dupa vitelus cand ii este rapid si dus departe, pentru ca laptele ei sa fie folosit de om?

401962_10151355578347511_59731940_n

Odata cu venirea primaverii, mielusei curati si frumosi, jucausi si inocenti, s-au nascut intr-o lume in care nu stiau ce ii asteapta. Nu s-au nascut pentru a fi mancati, nu acesta este scopul lor. S-au nascut pentru ca animalele se inmultesc si dau nastere la pui vii. S-au nascut dintr-o mama care i-a primit cu iubire si i-a tinut langa ea pana cand ii vor fi luati si ucisi cu sange rece in cateva secunde. Nimeni nu va lua in seama tipatul lor de disperare si frica paralizanta. Poate putini vor fi impresionati dar vor intoarce capul. Nimeni sa ii apere, nimeni sa ii salveze. Omul castiga prin forta fizica. Omul ii ucide, le curma viata scurta de copii jucausi, pentru a isi umple burta o zi-doua. Pentru o zi-doua de pofte egoiste, suflete curate trec prin clipe de cosmar si mor sangerand lent pana la stingerea lor. Oare de ce s-au gandit oamenii sa asocieze aceasta imagine cu Iisus, cu intaltarea,cu reinvierea? Ce e inaltator si frumos in asta? Sunt doar maini patate cu sange si un Pamant indurerat. Dar cine sa auda glasul celor care nu pot vorbi? Daca ati privi in ochi un miel, si ati stii cat sufera, si l-ati vedea ca pe o fiinta cu sentimente si senzatii fizice, ati avea curaj sa puneti pana pe cutit si sa il ucideti? Ati simti ca ati infaptuit o grozavie? Ati simti ca e o jertfa pentru Iisus? Care Iisus? Cel ortodox, din carti? Stiti voi ce si-ar fi dorit Iisus? Pace, armonie si iubire si-ar fi dorit. Si-ar fi dorit ca mieii sa traiasca. Si-ar fi dorit ca oamenii care sunt fiinte divine sa inceteze sa se mai hraneasca inconstient, manipulati de cultura, traditii si societate, si sa isi dea seama ca un suflet curat se simte bine doar intr-un trup curat care nu se alimenteaza cu cadavrele unor fiinte ucise fara mila.

Cozonaci,oua si miei morti. Asta inseamna Pastele pe care toti il asteapta si care porneste in unii doar lacomie si dorinte primitive, in loc sa ii aduca in vibratii mai frumoase. Credeti ca Iisus de aia a venit printre noi? Ca sa promoveze cozonacii, ouale si mieii morti? Credeti ca Iisus se simte flatat si bagat in seama daca aveti masa plina? Daca v-ati umplut masa cu pretul unor vieti nevinovate? Cum vrem noi sa evoluam si sa ne consideram iluminati daca tinem animale in captivitate, daca le abuzam si exploatam la maxim, daca le ucidem si le mancam ca si cum ar fi ceva normal?

306068_4668121105451_1883354929_n

E frumos sa invoci energiile divine, spirite si ghizi cand gatesti si sa dedici mancarea unor fiinte de lumina in semn de recunostiinta. Dar nu cred ca fiintelor de lumina de Sus le-ar placea mirosul de cadavru si energia neagra a crimei savarsite. Orice s-ar spune, moartea acestor animale nu este naturala, ci este o crima. Moartea naturala este cand animalul moarte de batranete sau de boala. Altfel de moarte este crima atat timp cat bietul animal se zbate, tipa, lupta, este ingrozit, vrea sa scape si moare in spasme in timp ce sangele i se scurge din corp. Ati vrea sa murit asa, chiar daca stiti ca trupul este doar un vehicul si sufletul merge mai departe? Stiti cu ce ati pleca mai departe, chiar daca v-ati reincarna? Cu energia fricii. Aceste animale nu au karma pentru ca nu au liber arbitru, si nu poarta pica si nu urasc pentru ca ele sunt create din natura si natura este pura energie divina a iubirii manifestata. Un miel reincarnat nu isi va uri calaul daca il va intalni din nou, insa va pastra intr-un colt din sufletul sau energia fricii. Daca tot ceea ce exista este un TOT si totul este UNA, imaginati-va ce impact are asupra planetei energia creata din uciderea anuala a zeci de miliarde de animale. Aceeasi energie, acelasi suflet, aceeasi Sursa, avem cu totii, noi si animalele. Doar pentru ca ele nu seamana cu noi fizic si nu comunica prin cuvinte, nu inseamna ca sunt proaste, nu au suflet, nu au sentimente, nu pretuiesc viata. De la animale putem invata curajul, puterea, iertarea, traitul in prezent, iubirea neconditionata, cum sa mergem mai departe oricat de bolnavi sau tristi am fi, cum sa ne adaptam la conditii grele si cum sa traim la unison cu natura, fara sa o exploatam egoist si distructiv.

Asa ca,dragii mei, chiar daca mesajul pare dur, de fapt este un mesaj de compasiune menit sa va schimbe macar putin atitudinea fata de fratii nostri alaturi de care traim pe Pamant. Ganditi-va de acest Paste la ceea ce a vrut Iisus sa promoveze in Lume cu adevarat. Ganditi-va ca Iisus nu ar fi vrut sa va manifestati asa, prin cruzime si lacomie. Haideti, daca totusi vreti sa mentineti aceasta sarbatoare in semn de recunostiinta fata de Iisus si fata de divinitate, sa nu o transformam intr-o sarbatoare a burtilor pline si a masacrului mieilor. Haideti sa nu mai incurajam de data asta niste practici atat de urate si de barbare si sa ne amintim de mesajul pur spiritual lasat de Iisus. Sa fie o sarbatoare a recunostiintei, a iubirii, a iubirii de sine, a faptelor marete de ajutorare, a compasiunii, a meditatiei si puritatii sufletesti!

936880_561797940520989_1836545873_n

Eu una nu voi mai sarbatori Pastele incepand cu acest an. Pentru mine nu mai face sens. In loc sa imi amintesc de inaltarea lui Iisus o data pe an si sa o sarbatoresc prin mancare, prefer sa muncesc din greu cu mine tot anul pentru a reusi sa devin si eu omul care a fost Iisus, onorand astfel exemplul sau si crescand prin evolutia mea spirituala, vibratia planetei.

Pentru cei care pastrati inca aceasta traditie, va doresc sa va bucurati de ea cu iubire si constiinta impacata! Daca va doriti sa sarbatoriti un Paste fara cruzime, dar sa pastrati mancarurile traditionale cat de cat, va pot impartasi retetele mele delicioase de anii trecuti de drob,cozonac,pasca,aperitive si friptura vegane (fara produse animale),care odata gatite arata la fel si au gust asemanator, ba chiar mai bun. Lasati un mesaj si va pun retetele. Sper ca voi avea multe cereri. 🙂

Din inima,Diana

UPDATE: Retetele le gasiti aici: https://luminarasaritului.wordpress.com/2013/05/01/retete-fara-cruzime-pentru-paste-retete-vegane/

Spor la gatit! 🙂

Comments on: "Ce sarbatorim de fapt de Paste?" (42)

  1. Buna ziua, Diana! As dori sa primesc si eu retetele tale speciale de Paste!Multumesc.

    Cu bucurie,

    Camelia

    ________________________________

    Like

  2. Katharina said:

    Buna Diana ..multumesc pentru acest articol.
    As dori si eu retetele tale.
    Multumesc ..
    Pace si lumina pentru sufletul tau 🙂

    Like

  3. Loredana said:

    Buna Diana, abia astept retetele tale 🙂 Multumesc.

    Like

  4. Tatiana said:

    De-ai sti cit ma bucura articolul tau Diana 🙂
    Ma alatur si eu doritoarelor de retete vegane.
    Multumesc.

    Cu pace si bucurie,
    Tatiana

    Like

  5. Diana de acord cu tine, ca Pastele sa fie un moment in care fiecare este mai bun si mai bland cu lumea din jur si cu el insusi, in care puterea exemplului pluteste la tot pasul prin compasiune, iubire, blandete si clar armonie cu natura…Paste Fericit exact asa cum ti-l doresti 😉

    Like

  6. PS: Ce alternativa ai pentru ouale rosii?

    Like

  7. Nicoleta said:

    Ma alatur si eu celor de mai sus,urandu-ti un Paste in pace si lumina,astept cu nerabdare retetele tale! multumesc pt invataturi!

    Like

  8. cristina said:

    Mi se pare o cruzime de nedescris si un sadism,sa omori atatia miei nevinovati pt o traditie,care nu se stie de unde a luat nastere.Am citit Biblia si nu am gasit nimic referitor la sacrificarea cu sange rece a acestor animale nevinovate,dar nu stiu cum atatia oameni,nu constientizeaza,ca aceste suflete nevinovate,nu au nici o vina si ca jerfa lor este aberanta,inumana si inutila.Daca cineva doreste sa fie un bun crestin,atunci trebuie sa inceapa cu el insusi,sa-fie bun,sa fie milos,sa-si iubeasca aproapele,sa arunce afara din viata lui,egoismul,trufia,rautatea,invidia,nepasarea,imoralitatea si iubirea de avutie;asa cred ca este un adevarat crestin si asa o sa fie placut in fata Divinitatii.Degeaba taie un animal nevinovat si dupa aceea incepe sa comita aceleasi pacate ,ca si pana acum. Trebuie ca noi romanii,sa renuntam la aceasta traditie pagana si criminala.pt ca devenim noi insasi niste criminali,pt ca si mieii aceia,au suflet ca si noi,simt durerea la fel ca si noi si simt cand sunt luati de langa mamele lor,ca sunt dusi spre moarte.Puneti-va o secunda in locul unei oi,cand mielul este luat de langa ea si omorat,oare ce simte ;asa si o mama,cand ii este luat copilul de langa ea,simte aceeasi durere si suferinta.

    Like

    • Sunt la unison cu tine, Cristina. Multumesc pentru comentariu. Ai perfecta dreptate si sustii cauza pentru care militeaza articolul meu. 🙂 Fii plina de speranta, ca incet-incet o sa schimbam in bine lucrurile si masacrul mieilor de Paste va ramane doar o amintire dureroasa in istoria umanitatii. Te imbratisez, suflet frumos!

      Like

    • Mateea said:

      Daca sustii ca ai cititi Biblia, atunci cu siguranta ar trebi sa stii de unde vine traditia sacrificarii mieilor. Sarbatoarea Pastelui nu e totuna cu Invierea. Pastele este sarbatoarea eliberarii poporului Israel de sub dominatia egipreana in indrumarea lui Moise. Biblia spune ca Dumnezeu a trimis 7 (parca 7) urgii asupra egiptenilor, dintre care ultima si cea mai grea fiind moartea fiecarui nou nascut baiat egiptean. Pentru a fi protejati, evreii trebuiau sa isi faca pe usa semnul crucii cu sange de miel. Dupa aceasta noapte, poporul Israel a fost eliberat si a inceput calatoria spre Canaan, taramul fagaduintei, iar Dumnezeu i-a spus lui Moise ca Pastele va fi sarbatorit in fiecare an printre altele si prin sacrificarea animalelor.
      In ceea ce priveste Invierea, ea este sarbatorita in fiecare an de Paste, pentru ca Iisus a fost rastignit in zilele de Paste. Si fiindca era sarbatoare, Irod a achitat pe unul dintre condamnati. A lasat decizia in mainile multimii, care, de frica soldatilor romani la cheremul marilor preoti, au strigat Barabas cand au fost intrebati pe cine doresc a fi achitat.
      De aceea confuzia este foarte frecventa intre Inviere si Paste.
      Revenind la Biblie, as vrea sa iti amintesti, daca tot ai citit-o, ca Vechiul Testament nu este deloc o carte in care se promoveaza bunatatea, iubirea, compasiunea. Ci este o carte in care Dumnezeu este prezentat ca ocrotitor doar al poporului evreu, care a indemnat poporul sau sa comita crime impotriva necredinciosilor, care a incurajat incestul (Isaac, ulterior redenumit Israel, fiul lui Avraam, a fost trimis de catre Dumnezeu sa se marite cu verisoara lui dreapta, Rebecca si multe altele), care a asmutit frati unul impotriva celuilalt in numele credintei (Cain si Abel, IAcob si Esau, etc). Este prezentat un Dumnezeu razbunator si insetat de sange (in toata Biblia ritualul sacrificarii viteilor si berbecilor este foarte des intalnit la indicatiile clare ale lui Dumnezeu), care il pune pe Avraam sa isi ucida propriul copil pentru a-i dovedi puterea credintei sale.

      Abia in Noul Testament, odata cu venirea lui Iisus pe pamant se promoveaza cu totul alte valori.

      Like

  9. Reblogged this on Victor Cătălin and commented:
    Citeşte omule… şi bagă la inimă, nu la burtă!

    Like

  10. IULIANA CATELUTA TULBUREANU said:

    Te rog să îmi trimiţi reţetele tale pentru masa de Paşte. Pace şi lumină în sufletul tău! Paşte fericit!

    Like

  11. Buna seara tuturor! Am postat retetele in articolul : https://luminarasaritului.wordpress.com/2013/05/01/retete-fara-cruzime-pentru-paste-retete-vegane/.
    Sper sa va bucurati de ele si sa va ajute sa aduceti cu adevarat lumina pe Pamant de acest Paste!
    Va imbratisez cu drag!
    Diana

    Like

  12. Sunt vegetariana, dar nu complet vegana, in rest iti impartaesc aceleasi idei iar pozele cu ieziorii aceia dragalasi, cand te gandesti ca si ei au un sufletel,…. cum sa faci macel din ei

    Like

  13. Ca o completare, exista o forta spirituala extrem de puternica la cei vegetarieni sau vegani. Nu am sa scriu mai multe pentru ca pentru cei care nu au expermentat ar parea SF….

    Like

    • :)) Cred ca stiu la ce te referi. Inteleg. Mi-ar placea sa aud totusi si despre experienta ta. 🙂 Poate ne vedem la intalnirea pe care o voi face in iunie cu cititorii blogului. 😉

      Like

      • M-au atras pozele la articolul tau, in special iedul de capara din prima poza, e asa de dulce. Cat despre intalniri, adevarul are calitatea de a se deforma in asemenea contexte. Spiritualitatea o descoperi si o ai tu cu tine insuti, altfel orice actiune ar deveni o alta religie, implicit o doctrina si totul se distruge. Asta e motivul pentru care nu merg la intalniri, nu fac parte din grupuri sau organizatii etc. Iti doresc oricum succes si distractie faina cu cititorii blogului

        Like

      • Adeline, eu organizez aceste intalniri foarte rar, odata sau de doua ori pe an, tot la cererea oamenilor. Nu dau lectii, nu predic si nimeni nu e mare guru la aceste intalniri. Ne intalnim pentru a ne crea conexiuni, pentru a ne povesti experientele, si poate pentru a lega prietenii cu oameni asemanatori noua. Adevarul e ca multi dintre noi suntem singuri in calea spirituala deoarece familiile si prietenii nu prea ne inteleg. Si astfel, prin intalniri, ne adunam si ne cunoastem cu cei ca noi, care au de povestit “intamplari SF” cum ziceai si tu….Ne face bine sa discutam si sa vedem ca suntem mai multi si trecem prin intamplari similare…Eu una am ramas si cu 4 prieteni foarte apropiati si dragi dupa aceste intalniri, care imi sunt ca si familie acum. 🙂

        Like

  14. Daniel said:

    Minunat articolul, plin de sensibilitate, încărcat de adevăruri tragice. O foarte frumoasă pledoarie pentru viață și creație. Aș extinde puțin. Eu, cel puțin, sufăr cînd văd păduri întregi de brazi distruse de Crăciun. Cred că, pur și simplu, practica ar trebui curmată. Nu aș putea, de exemplu, nici să vînez – mi se pare exhibarea laturii de prădător a pasionaților de așa ceva – să faci din crimă un sport e jalnic și periculos.
    Sînt cu totul de acord în ceea ce privește barbaria uciderii mieluților, mai ales asociind acțiunea respectivă sărbătoririi Paștelui. În ceea ce mă privește, nu mănînc miel decît în mod excepțional și motivul este chiar acesta – le simt privirea aceea perfectă, printre cele mai sugestive sub aspectul blîndeții și inocenții – exact ca a pruncilor umani.
    Cît despre consumul de carne, în general, cred că problema trebuie privită puțin mai nuanțat.
    Să nu uităm, totuși, că omul este vîrful unui lanț trofic dominat de carnivore – asta înseamnă, din păcate, și natura sa instinctuală. Este foarte adevărat că există și animale ierbivore, dar condițiile de mediu l-au împins, efectiv, pe individul uman spre soluția omnivoră. Să nu uităm că în goana după proteine alimentația vegetariană este pentru mulți un lux – chiar așa – fiindcă un baton de parizer este, din păcate, mai ieftin decît cine știe ce produce bio sau vegetale curente.
    Așa încît, pentru mulți oameni opțiunile sînt reduse și nu pot fi condamnați – nici nu avem dreptul. În aceeași măsură, mai sînt tradițiile și lipsa de educație, care conduc și acestea către un tip specific de atitudine. De aceea, cred că mai mult decît vehemența și negarea poate face bine educația – și prezentarea de soluții alternative – cum este culegerea de rețete despre care am constatat că au pomenit cititorii.
    Dar cum pot fi schimbate obiceiurile alimentare la nivel comun? Printre altele, chiar această barbarie este printre puținele legături cu anumite tradiții – nu perfecte, dar tradiții care țin oamenii adunați în jurul unei idei. Bună, proastă, e de judecat. Hai să nu mai sărbătorim Paștele, să ne răzvrătim împotriva ideii în sine și să ne încolonăm către cîrciumi și discoteci – chiar asta s-ar dori de fapt – destrămarea legăturilor ce-i aduc pe creștini împreună pe străzi cu lumînările în mîini. Și avînd chipurile străfulgerate de bunătate și iubire – cel puțin o dată pe an!
    Și aici nu am în vedere „lucrarea” clerului nostru burtos potopit sub odăjdii strălucitoare, „îmbuibat” de credință și care face cel mai mare rău posibil chiar Bisericii, ci, pur și simplu, faptul că în perioada Paștelui sufletele noastre se chinuie să iasă la soare.
    Nu cred, de aceea, Diana, că a nu mai serba Paștele ar fi chiar SOLUȚIA. Îți respect opțiunea, ai, desigur, dreptatea ta, dar eu voi mai zăbovi, cît s-o îndura Sfîntul, la spălatul pe față cu apă de ouă roșii, la ciocnitul acestora, la pască și cozonac.
    Fiindcă atunci pot fi cu ai mei, ori tensiunea așteptării împreună a momentului Învierii și bucuria împătrășirii acestuia cu familia nu aș vrea să se risipească din prea mult zel filosofic. Se pare că nu sînt, încă, destul de elevat.
    Cu drag,
    Daniel

    Like

    • Draga Daniel,
      Iti multumesc pentru aprecieri. Sunt impresionata de sinceritatea ta, si mai ales de felul in care iti exprimi direct parerile. Bineinteles, intotdeauna este vorba de alegerile fiecaruia dintre noi. Doar ca aceste alegeri nu trebuie sa faca rau nimanui. Atat timp cat alegerile noastre vin din compasiune si iubire, nimeni nu are de suferit. Insa nu cred ca este vorba de alegeri bune atunci cand modul nostru de viata duce la suferinta,teroare,tortura,crima,abuzul unor fiinte fara aparare, si mentine energii grele asupra intregii planete. E vorba de alegere dar in aceeasi masura este vorba despre constientizarea faptului ca actiunile noastre afecteaza sau poate chiar distrug echilibrul planetei si al altor fiinte vii. A fi vegetarian sau vegan nu este scump. Chiar deloc. Si stiu ce spun, pentur ca sunt de 4 ani. E dificil sa gasesti la noi produsele vegane din alte tari, dar poti invata sa le prepari singur. Variante sunt, important e sa vrei. Nu trebuie sa mergi la supermarket sa cumperi cine stie ce produse bio. Nu despre asta e vorba. E vorba sa cunosti foarte bine legumele, leguminoasele si fructele, sa te informezi ce beneficii au fiecare pentru organism si apoi sa te hranesti constient. Daca esti vegan,nu mananci numai tofu, hummus, soia si alte alimente scumpe. Inseamna ca mananci local, ieftin si bun. Inseamna sa consumi rosii,ceapa,castraveti,cartofi,orez,ciuperci,conopida,naut,linte,mazare,fasole,cereale,fructe,si multe, multe alte lucruri care se gasesc la preturi mici. In orice caz un kilogram de orice altceva din alimentatia vegana de baza este mai ieftin decat orice kilogram de carne. Si pe termen lung, banii pe care ii investesti in mancarea vegana sanatoasa, ar fi banii pe care ii investesti in sanatate dupa ce consumi majoritar produse animale. Ok, laptele de soia e scump la magazin, 7-8 lei litrul…dar daca nu iti permiti sa cumperi de la magazin, cumpara un kilogram de soia boabe de la tarani, cu 5-6 lei, si din 200 de grame de boabe faci 2 litri de lapte acasa. La fel cu orice altceva. Eu am carti de gatit vegane si ce nu imi permit sa cumpar de la magazin, prepar acasa, fara conservanti, proaspat si delicios. Daca vrei, se poate. “E scump, e greu, de unde imi iau proteinele etc” sunt doar scuze bune. Produsele animale sunt doar o sursa de proteine, pe cand in natura exista sute de surse de proteine. Stiai de exemplu ca PATRUNJELUL are 30% proteine? Proteine exista aproape in toate alimentele vegetale. Dar a fi vegan nu este doar o dieta, este un stil de viata constient, este o alegere bine informata, este o forma de evolutie spirituala la care cred ca vor ajunge toti oamenii in 10-20 de ani. E o vorba intre noi, cei vegani: Viitorul e vegan! 🙂 Momentan in lume traiesc bine sanatosi cca. 400 de milioane de vegani. Si ne inmultim. Si crede-ma ca trebuie sa fii neglijent si dezinformat, ca sa fi un vegan bolnav, cu carente de vitamine, minerale,proteine si B12. Un vegan educat are analizele perfecte oricand. Si eu si prietenul meu avem analizele perfecte de cativa ani incoace. : ) Suntem sanatosi, frumosi si nici macar o raceala nu ne mai atinge pentru ca avem un sistem imunitar puternic. Inainte, cand consumam produse animale, mai ales carne, eram mereu bolnava, slabita, si la 22 de ani aveam probleme cu respiratia, inima si circulatia sangelui. Acum, nu mai sufar de nimic, si nu am mai luat o pastila de aproape 3 ani. Ca sa nu mai mentionez ca se estimeaza ca un vegan salveaza de la moarte anual cca 1000 de animale care ar fi fost sacrificate pentru a fi consumate de el (aici intra si pestii,pasarile ucise pentru ca in industria oualor masculii nu sunt doriti ci ucisi imediat dupa eclozare,animalele ucise pentru blana si piele, animalele ucise pentru hrana, viteii sacrificati la o luna dupa nastere pentru ca vaca sa poata da lapte tot restul anului, animalele care sunt victime colaterale – pentru ca de exemplu in pescuitul de consum, atunci cand se prind in plase ton,somon si alti pesti, pana la 50% din captura o reprezinta victime colaterale:broaste testoase,sepii,delfini,rechini pui,foci,si altele)etc. Beneficiile sunt multe. Dar in primul rand as aminti oricand compasiunea si iubirea pe care o denota un stil de viata vegan. Traditiile sunt frumoase atat timp cat nu cer sacrificiul unor fiinte nevinovate. Si dupa cum poti vedea in articolul cu retetele de Paste, alternative care au acelasi gust exista. Drob, friptura,pasca si cozonaci. Eu gatesc mult. Gateam si inainte cu carne, gatesc si de cativa ani fara carne. Si o sa iti spun ceva: gustul e acelasi. Pentru ca in mancarurile gatite nu carnea da gustul, ci legumele si condimentele. Asa ca daca pui intr-o mancarica aceleasi legume si condimente, nu o sa simti lipsa carnii. Iar soia bine preparata poate inlocui carnea cu succes, mai ales ca soia contine de 4 ori mai multe proteine. Stii cat costa o punga cu 8-10 snitele de soia? 1,5 lei. Cat costa sa faci 10 snitele din carne? cel putin de 10 ori mai mult. Si odata cu snitelele de soia aduci in corp nutrienti buni si multe proteine, pe cand odata cu snitelele de carne, aduci in corp chimicale,antibiotice,hormoni de crestere si multa energie negativa. Iar cat despre prajiturile care necesita lapte, smantana, unt sau oua pentru a se face, e doar un mit. Eu gatesc perfect cozonaci, checuri, negrese, placinte, inghetata, fursecuri, torturi si multe altele fara sa folosesc oua, lapte sau unt. Ca omul e carnivor e un mit si atat. Omul era carnivor de nevoie cand solurile nu erau cultivate si fertile si tot ce avea la indemana era vanatul. Insa cred ca de atunci mii de ani au trecut si noi am evoluat. Acum facem agricultura. E dovedit medical si stiintific ca omul are stomac si intestine de ierbivor(vegan mai degraba : adica adaptate sa consume verdeturi,fructe,legume,leguminoase,cereale,nuci,seminte), are dinti de ierbivor si ca ceea ce genereaza cancerul este consumul de produse animale. Nu ai sa vezi vegan cu cancer. Daca omul se crede carnivor, atunci as vrea sa vad un om cum vaneaza cu mainile goale o vaca, o ucide cu caninii sai, o culca la pamant si se hraneste din carnea ei cruda, sangeranda, lasand din ea doar scheletul. Asa fac toate animalele carnivore din lume. Insa omul nici nu suporta sa vada un animal sacrificat, nu suporta sa manance carne cruda, ci doar gatita. Un om hranit cu carne cruda ar muri. Omul nu este nici carnivor, nici omnivor, ci ierbivor, dovedit stiintific…si practic. Dar dezbaterea e lunga. As putea vorbi zile in sir despre argumentele pro si despre ce am invatat in 4 ani. Dar nu acesta este scopul. Fiecare alege si fiecare evolueaza in ritmul sau. Si eu acum 4 ani eram carnivora si nu imi imaginam macar ca as putea fi vegana candva. Pentru mine a manca carne si produse animale era singura cale. Atat percepeam eu atunci. Azi, nu pot percepe ca as mai manca vreodata altceva decat vegetale deoarece ma simt asa de bine fizic si sufleteste!! 🙂 Aveam prieteni vegani, radeam de ei si nu ii intelegeam. Stiu cum e sa ai o viziune stramta. Dar partea frumoasa e ca odata cu trezirea spirituala, viziunea asta se largeste pe zi ce trece si intr-o zi te trezesti ca iti schimbi viata pur si simplu, in feluri in care nu iti inchipuiai. Iar tu, Daniel, gandesti bine. Presimt ca o sa fi candva vegan pentru ca schimbarea a inceput deja la tine. 🙂 Felicitari pentru omul sincer si direct care esti! Un Paste fericit asa cum alegi tu de data aceasta! Te imbratisez cu drag,
      Diana

      Like

  15. totulpentrusuflet said:

    Reblogged this on totul pentru suflet.

    Like

  16. Mihmike said:

    Sunt perfect de acord cu tine…ai mare dreptate! 😉 Superb articolul! Multe multumiri pt retetele de paste vegetariene 🙂

    Like

  17. Paula said:

    Mi-am permis sa extrag cateva fraze din textul tau si sa-l pun pe facebook impreuna cu o fotografie si sunt “curioasa” ce reactii vor starni. Ma bucur sa aflu ca sunt din ce in ce mai multi oameni care renunta la carne atat pentru sanatatea lor cat si pentru a opri uciderea fiintelor nevinovate. In mai toate cercurile in care ma invart si stie lumea ca nu mananc carne, sunt privita ca o ciudata si daca le-as mai si vorbi despre energii, metode de vindecare neconventionale, etc, nu cred ca ar mai sta de vorba cu mine, de fapt am ajuns la concuzia ca oamenii trebuie sa fie pregatiti pentru o schimbare atat de mare care in nici un caz nu se face cu forta, de asta nu prea vorbesc despre felul cum imi petrec viata decat cu persoanele care sunt deschise spre asa ceva. Sunt la inceput de drum si stiu ca sunt pe cel bun. Cu alte cuvinte, ma bucur ca te-am gasit!

    Like

    • Si eu sunt curioasa ce reactii vor starni. Sunt curioasa mai degraba cate reactii pozitive vor fi, pentru ca ma bucura enorm sa vad cum tot mai multi oameni renunta la carne. 🙂 Stiu povestea ta, si pe noi ne vede lumea ca pe niste ciudati, dar incet-incet incep sa ne accepte si macar sa nu ne mai plictiseasca cu intrebari repetitive de genul : dar proteinele de unde ti le iei?. Pai da, oamenii nu fac aceasta schimbare decat fiecare la timpul lui. Fiecare are un timp stabilit dinainte de a se naste. Dar daca nu sunt socati, “loviti” cu informatii, unii dintre noi o iau pe laturi sau uita sa se trezeasca, ramanand in comfort si leneveala. De aceea, eu consider ca e foarte important sa fie distribuita informatia. Nu poti sa obligi pe nimeni, si nici nu e indicat, sa devina ceea ce nu poate deveni momentan, dar macar poti sa ii dai informatia, si informatia lucreaza in el, in subconstient. Eu iau oamenii usor. Le arunc cate o idee. Cand vad ca ideea a lucrat in ei, le mai arunc cate o idee, si aproape intotdeauna, dupa ceva timp, constat ca oamenii vor sa stie mai mult si sunt deschisi pentru o discutie complexa. 🙂 Mult succes pe drumul tau ! Si cred ca…suntem de fapt pe acelasi drum. 🙂 Si eu ma bucur ca m-ai gasit! Hai ca poate ne vedem in iunie cand planuiesc o intalnire cu cititorii 🙂

      Like

  18. Buna seara,

    Nu-mi doresc sa intru in polemica cu nimeni,dar,tin doar sa fac o precizare,referitoare la sacrificarea mieilor. Acest sacrificiu nu are legatura cu Crucificarea lui Iisus – Noul Testament – care prin jertfa Sa a adus, in afara de iertarea pacatelor tuturor oamenilor de atunci si pana-n viitor, si Iubirea,Compasiunea,Legea Sa de baza fiind Legea Iubirii spre care incercam sa accedem cei mai multi dintre noi. Sacrificiul mieilor apartine Vechiului Testament – iesirea evreilor din Egipt atunci cand Dumnezeu Tatal a spus ca nu vor pieri acei evrei,oameni al caror prag al usii va fi uns cu sangele unui miel,urmand pedepsirea egiptenilor pentru faptul ca au asuprit pe cei care nu acceptau sa se inchine idolilor ci credeau intr-un singur Dumnezeu – a carui Lege de baza era “ochi pentru ochi si dinte pentru dinte”,adica razbunarea.

    Like

    • Da, corect Elena. Asa e este, la origine nu e o legatura,ci e o asociere gresita. Insa in ziua de azi, desi nu este o legatura istorica sau religioasa de baza intre crucificarea lui Iisus si sacrificarea mieilor, oamenii asociaza acest obicei crud cu Pastele, adica sarbatoarea inaltarii lui Iisus. Cumva,cumva,s-a ajuns la ideea ca Pastele se sarbatoreste cu miei taiati, oua rosii, cozonaci si pasca. Traditii romanesti, chiar pagane as spune, care nu au legatura cu spiritualitatea…La noi orice se sarbatoreste cu mancare, obicei pe care sincer nu il inteleg…Mancarea este ceva ce ne trebuie pentru a ne hrani trupurile, pentru a supravietui in acest corp…este o nevoie primara. Insa oamenii cauta tot felul de ocazii, pe care le-au numit “sarbatori”, pentru a manca pana la refuz. A manca a devenit un fel de motiv de socializare. Mai frumos ar fi ca oamenii sa se intalneasca si sa discute, sa rada, sa povesteasca, sa mediteze, sa se roage, sa restabileasca conexiuni sufletesti…in loc sa manance pana ii doare burta.

      Like

  19. roryta said:

    Foarte binevenit acest articol…mai ales pentru necunoscatori… :))

    Like

  20. denisa said:

    Multumim sufletelor care ne trezesc trepat la adevarata viata.As vrea si eu retetele,te rog.Dumnezeu sa te binecuvanteze!

    Like

    • Buna Denisa,

      Retetele sunt postate deja in articolul urmator : Retete fara cruzime de Paste ( Retete vegane). Succes la gatit! 🙂 Si multumesc ca alegi aceasta cale a compasiunii. Faci un bine imens tie, noua, planetei, si mai ales, animalutelor frumoase si blande.

      Like

  21. Alexandra said:

    Buna, draga mea!

    Mi se pare incredibil cum, de cand te-am descoperit, ma gandesc uneori la tine si parca ma umplu de energie pozitiva 🙂 Si ma bucur mult ca in ultimul timp ne postezi tot mai des ( este singurul blog pt care am ales sa primesc notificare pe mail 🙂 ). Te-am gasit in decembrie 2012 ( stiu, deloc intamplator 🙂 ), am inceput atunci sa iti citesc post-urile vechi, si la un moment dat spuneai cum nu mai mananci carne, nu era un post nici pe departe la fel de dur precum sunt ultimele, ci pur si simplu povesteai prin ce ai trecut tu, si citindu-te am avut “revelatia”, asa ca de atunci nu mai mananc carne ( si nici n-o sa mai mananc vreodata ), si mi se pare ca mi s-a intamplat unul dintre cele mai bune lucruri din viata mea! Am fost ovo-lacto, dar treptat corpul a inceput sa ma ghideze asa ca acum nu mai mananc nici oua, si foarte curand stiu ca voi renunta si la lapte ( il consum ff rar acum, si asta fiindca intrasem pe premisa ca vacuta nu sufera pt el).
    Totusi observ multe persoane in jurul meu care devin vegane si.. se trezesc; si ma bucur foarte mult. Eu iti multumesc, pt ca m-am transformat datorita tie 🙂
    Vroiam demult sa te intreb, sa te rog, fiindca nu am vazut sa fi abordat subiectul pana acum, ce parere ai despre fumat, ai putea sa ne dai niste sfaturi, celor fumatori, despre cum am putea renunta la acest viciu oribil…?
    Si, cum ne putem apara de energiile negative ale celor din jurul nostru? Am avut de curand un moment foarte tensionat cu o persoana, care m-a dezechilibrat – si asta mi se intampla destul de rar, iar in noaptea cu pricina l-am visat, si am visat la propriu valuri de energie negativa pe care mi le transmitea, insa dimineata m-am trezit descarcata si luminata, am reusit cumva sa trec peste 🙂 Te-as mai ruga sa ne scrii un post si despre vise, eu visez in fiecare noapte, unele sunt premonitorii ( la un nivel mic ), dar pe majoritatea nu stiu sa le interpretez.
    Te-as mai ruga mult sa ne scrii despre twin flames si conexiunile intre suflete 🙂
    Off, sunt multe lucruri despre care as vrea sa vorbesc cu tine si cu cei care citesc blogul, asa ca abia astept intalnirea din iunie!

    Iti multumesc din nou pentru tot ce esti, ce simti si ce faci, esti minunata!

    Te imbratisez cu drag!

    Like

    • Yuhuuuuuuu! Ce energie frumoasa are mesajul tau!! Am primit toata iubirica ta si tot entuziasmul. Ma bucur ca am reusit sa fiu si eu o parte din inspiratia care te-a determinat sa iei minunata decizie de a renunta usor-usor la produsele animale. Ma bucur si ma simt un actor important in aceasta lume, pe care consider ca am facut-o putin mai buna daca am putut sa te inspir pe tine. 🙂
      Wow, Alexandra, mi-ai dat niste subiecte interesante pe care sa le dezbat aici. Multumesc din suflet! 🙂
      Iti raspund pe scurt, si promiiiiit ca voi scrie pe lung cat de curand prind niste timp liber. Ideea e ca m-am aglomerat destul de tare in ultimele luni, fiindca am adoptat inca 2 catei minunati, si acum am 3 catei in grija. 🙂 Sunt grozavi,ii iubesc enorm, dar e putin cam greu la inceput,pana imi intru in ritm.
      Deci, despre fumat. Si eu am fumat cam 1 an. Cred ca era in urma cu vreo 5-6 ani. Am fumat de stress si de nervi. Lucram mult, eram certata cu familia, eram singura si plina de datorii. Si nu imi gaseam locul nicaieri. Vazusem in jurul meu ca pe oameni ii calmeaza tigarile. Si am incercat si eu. Si din convingerea mea ca tigarile calmeaza, chiar m-au calmat si am reusit sa trec printr-o perioada grea fumand. Dar nu era decat un efect placebo. Asociindu-le cu pacea mea interioara castigata usor prin 2-3 fumuri, am ajuns sa devin dependenta de mirosul si de gustul lor. Dar, intr-o zi mi-am dat seama ce fac,am realizat ca ma agat de un suport caruia i-am transferat eu din puterea mea personala, si am renuntat. Nu pentru totdeauna. Am mai fumat de vreo cateva ori seara in oras, in preajma unor amici fumatori. Dar atat, nimic mai mult. Am studiat intre timp cate un pic despre fumat, de ici de colo, si am inteles ca fumatul este o practica psihica de umplere a unor goluri, de calmare, de aderenta la un grup…Este o practica care poate fi usor inlocuita cu practicile spirituale, cum ar fi meditatia, dansul terapeutic, hoponoponopo, artele martiale, reconectarea cu natura… Psihologic, se crede ca nevoia de a duce tigara la gura vine din nevoia de a duce sfarcul mamei la gura, pastrata din pruncie. Nevoia de a duce ceva la gura denota nesiguranta de sine, nevoie de iubire si afectiune, nevoie de afectiune materna, un gol sufletesc care se cere umplut cu ceva. Multi dintre fumatori nu isi dau seama de asta. Poate pentru unii e in aparenta un gest de socializare sau un “hobby”, dar sa fim seriosi, ca un om echilibrat, impacat cu el insusi, care se iubeste si isi iubeste corpul, nu adopta astfel de obiceiuri nici din pofte proprii, nici pentru a face cuiva pe plac intr-un grup social. 🙂 Eu consider ca ar trebui sa iti pui intrebarile: Ce incerc sa suplinesc prin tigari? Cu ce asociez tigarile? Ce imi lipseste in viata mea? Da-ti raspunsurile si apoi incearca sa umpli acele goluri pe alte cai. Toate bolile si toate viciile au la origine o cauza spirituala. Mergi pe fir inapoi si gaseste cauza spirituala. Vindecandu-te de la origine poti renunta pe viata. Pentru multi nu functioneaza inlocuitul tigarilor cu mere, guma, sticksuri, rontanele, pahare de apa, bomboane mentolate etc… De ce? Pentru ca acestea iti dau un obiect de dus la gura, dar nu iti trateaza cauza nevoii. Daca vrei sa scapi rapid de convingerea care te determina sa fumezi, iti recomand thetahealing. Mergi in theta, descoperi convingerea limitativa, o inlocuiesti cu alta pozitiva…si ai scapat. Serios,e instant. 🙂 Daca vrei, iti pot recomanda si pe cineva care te poate ajuta cu o sedinta. Prietenul meu si-a luat diploma de practician anul acesta. Pe mine m-a impresionat deja. Functioneaza. 🙂 Doar de am avea mai mult timp de petrecut impreuna si poate m-ar scapa si pe mine de mai multe frici si convingeri limitative.
      Despre cum sa te aperi de persoane care te slabesc energetic, ti-as sugera o cale simpla: detaseaza-te emotional de ele si ori de cate ori te provoaca devino observator si intreaba-te: ce incearca sa imi transmita aceasta persoana? de ce are nevoie? ce oglindeste din mine? ce anume din comportamentul sau se oglindeste in mare sau mica masura si in personalitatea mea? Niciun conflict nu e degeaba: ori e karma, ori e lectie. Sau, daca nu te poti autocontrola, atunci evita sa te intalnesti cu aceste persoane, pe cat posibil. O solutie ar mai fi sa faci o meditatie de iertare. Te pui frumusel, inchizi ochii, intri in stare de meditatie cu mintea golita, vizualizezi persoana respectiva in fata ta, ii spui ca o accepti, o iubesti asa cum e, o ierti si o imbratisezi cu toata inima, facand-o mica si introducand-o in centrul inimii tale. Fa acest exercitiu de mai multe ori. Sigur va simti energia emisa de tine si va incepe sa emita mai frumos la randul ei spre tine. 🙂
      Despre celelalte teme, sper sa scriu curand. Visele sunt unul din subiectele mele preferate. Si eu am niste vise…Nici nu stiu uneori daca sunt vise,sau sunt realitate paralela. 🙂
      Iti multumesc pentru cuvintele frumoase si crede-ma ca ma motiveaza sa vreau sa scriu, sa vreau sa fiu alaturi oamenilor frumosi ca tine si sa ma dedic blogului tot mai mult!
      Te imbratisez cu toata inima!

      Like

  22. Buna,
    Cum le aranjeaza universul pe toate! Am revenit la munca dupa aceasta scurta vacanta, am deschis browserul si m-a anuntat ca am avut niste pagini care s-au inchis fara sa le citesc. Apasand butonul “restaureaza sesiunea precendeta”, am gasit aceasta pagina, pe care intr-un fel regret ca nu am citit-o inainte de sarbatori. Altfel, cred ca faceam alte alegeri, alimentare bineinteles. Nu pot sa zic ca sunt credincios, sau ca am simtit ceva special de aceste sarbatori, daca stau sa ma gandesc mai bine, nu am gasit ceva special la nicio sarbatoare crestina. Doresc sa-ti multumesc, pentru acest articol plin de intelepciune. Unele lucruri le stiam, dar partea frumoasa e ca, acum s-au creat mai multe conexiuni in mintea mea. Chiar ma gandeam, cum ar putea oamenii sa isi doreasca sa fie ca si Iisus, cand el a fost ridicat la rangul de fiinta superioara? Trecand peste partea spirituala, articolul si chiar si “reply-ul” tau la comentariul lui Daniel, ma impulsioneaza sa fac o schimbare in domeniul alimentatiei. Am mai incercat si am reusit cu succes sa mananc, fara carne in primul rand, cam o luna inaintea sarbatorilor de Craciun, dar de atunci s-a dus totul de rapa 🙂 am revenit la vechile obiceiuri. Am speranta ca, citind articole de o calitate ca cel descoperit astazi, nu voi mai ramane indiferent si-mi voi asculta adevarata mea natura. Multumesc si o zi excelenta!

    Like

    • Ma bucur Florin ca ai citit articolul, ca ti-a placut si ca ai ajuns la concluziile astea. Niciodata nu e prea tarziu sa aflii, sa te informezi, sa constientizezi. 🙂 Pastele a fost doar o ocazie, doua zile la rand, ca tu sa ai sansa sa te schimbi. Dar anul are 365 de zile si viata are si mai multe zile…:) Bine, ideal ar fi sa fim in stare sa ne schimbam azi, cat mai curand. Dar toate sunt la timpul lor. Cate un pic azi, cate un pic maine…nu te forta. O sa fie bine. E important ca iti doresti si ca informatiile aflate incep sa lucreze in tine. Intr-o zi te vei trezi vegan. Si iti vei da seama ca mai mult te-a dus drumul vietii aici, nu prea au fost multe decizii constiente. Pe mine, sincer, o serie de intamplari pe care nu le planificasem si care au venit cu maxim impact, m-au ajutat, impulsionat, sa devin vegetariana mai intai, si peste 2 ani, vegana. 🙂 Asa ca…ai rabdare cu tine si lasa iubirea de sine si de tot ce e viu sa te transforme. Daca vrei, iti recomand Earthlings. Un documentar care schimba multe convingeri. 😉 O zi excelenta si tie, in fiecare zi! Te imbratisez cu drag!

      Like

  23. Multa vreme s-a crezut ca Steaua ar indica o conjunctie a lui Jupiter si Saturn. Insa fenomenul cel mai apropiat de anul nasterii lui Iisus s-a petrecut in 7 i.Hr. – prin urmare prea devreme. Cu toate acestea, cercetari recente, realizate de Mark Kidger de la Institutul de Astrofizica din Tenerife, arata ca evenimentul conjunctiei ar putea fi totusi important in descifrarea misterului. In urma cu 2.000 de ani, astfel de fenomene erau considerate extrem de importante din punct de vedere astrologic. Conjunctia din anul 7 i.Hr. a indicat planeta “regala” Jupiter in constelatia Pestilor, care, astrologic, este legata de evrei. Pentru orice initiat antic – cum erau si Magii -, aceasta conjunctie era in mod evident un semnal. “Conjunctia dintre Jupiter si Saturn din anul 7 i.Hr. a jucat un rol important in avertizarea Magilor, chiar daca ea nu a fost Steaua de la Bethleem”, afirma profesorul Kidger.

    Like

Leave a comment